Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 25 - „Áldott változatlanság” Kelet-Békésben

Egyházunk egy-két hete

„Áldott változatlanság” Kelet-Békésben

A Déli Evangélikus Egyházkerületnek immár mind az öt egyházmegyéjében beiktatták a régi-új tisztségviselőket: az esperest és a felügyelőjét. Utolsóként Békéscsabán a Nagytemplomban a Kelet-Békési Egyházmegye esperesét, Kondor Pétert, valamint dr. Rück András felügyelőt június második szombatján.

„A Szentlélek megőrző, megvédő, stabilizáló munkáját láthatjuk abban, hogy a Kelet-Békési Egyházmegyében mind az esperesnek, mind a felügyelőnek újabb hat évre bizalmat szavaztak a gyülekezetek” – kezdte igehirdetését Gáncs Péter püspök. A békéscsabai gyülekezet lelkésze, Kondor Péter és a fogorvosként dolgozó dr. Rück András együtt munkálkodására utalva szólt arról is, hogy milyen fontos a lélek és a test együttes épségéért dolgozni. Hiszen lényegében Jézus is ezt tette földi élete során. „Sok testi-lelki nyomorúság van az egyházban, a hazában, van mit tenni az egészségesebbé válásukért.” Gáncs Péter arra biztatta az ünnepségen jelen lévő teljes egymásmegyei lelkészi kart, hogy ne hagyják magukra munkájukban a régi-új tisztségviselőket.

Kondor Péter esperesi székfoglalójában kifejtette, hogy egy lelkész – és minden keresztény ember is – azzal tölti be hivatását, ha a szeretetet gyakorolja. Ha a „Szeretet Angyalaként” igyekszik kihasználni élete minden percét, és becsületességre neveli a jövő nemzedékeit. Bizonyságot tett arról, hogy a szív békéje tartósan csak Krisztus közelében maradhat meg. A világ ma is sóvárogva várja a tiszta szívű, tiszta kezű, emberséges embereket, akiknek az életén meglátszik Isten közelsége, mert már ezen a földön is a menny derűjét hordozzák magukban.

Dr. Rück András mezőberényi származású békéscsabai fogorvos az egyházmegye nyelvi, kulturális sokszínűségének, gazdag egyházi hagyományának megőrzését jelölte meg irányvonalként, egy békéscsabai evangélikus kollégium megépítését pedig célként.

Szegfű Katalin

Regionális hozzárendelés: Békéscsabai Evangélikus Egyházközség