Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 25 - Evangélizáció Komlón

Kultúrkörök

Evangélizáció Komlón

„Amikor az atyafiak együtt muzsikálnak” – ez a zsoltárfeldolgozásból vett idézet volt a mottója Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos Komlón adott koncertjének. Valóban, mily szép, mily gyönyörűséges, ha együtt tudunk muzsikálni! Azok tudják ezt leginkább, akik együtt tudnak zenélni, vagy együtt tudnak énekelni – akár egy kórusban, akár a gyülekezetben istentiszteleten, bibliaórán. De az is szép és gyönyörűséges, ha együtt tudunk zenét hallgatni, Istent dicsérő énekekre figyelni, és együtt tudjuk magunkba szívni Isten igéjét.

Másképpen, ahogy a zsoltár eredeti szövege szól: „Ó, mily szép és gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek!” (Zsolt 133,1) Ezt az egyetértést, egységet élhette át a komlói színházteremben összegyűlt közösség pünkösdhétfőn. Az este folyamán elhangzottak zsoltárfeldolgozások, a Hegyi beszéd részletei és a Kaláka együttes néhány versfeldolgozása is.

Az együttlétet gazdagította Szeverényi János országos missziói lelkész szolgálata is. Az alkalom mindenki számára nyitott volt, így nem csupán komlóiak voltak jelen, hanem jöttek Pécsről, Bonyhádról és Hidasról is.

„Tele vagyok szeretettel!” – mondta a komlói ifjúsági csoport egyik tagja kilépve a színház ajtaján. Valóban: mindenki, aki ott volt, feltöltődve, lelkiekben gazdagabban térhetett haza.

Kocsik Mónika