Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 25 - Erdélyi Raffaello szelet

Kultúrkörök

Erdélyi Raffaello szelet

Hozzávalók a fehér tésztához: 5 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál rétesliszt, fél csomag sütőpor. Hozzávalók a barna tésztához: 5 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg darált dió, 3 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál rétesliszt, fél csomag sütőpor. Hozzávalók a krémhez: 10 tojássárgája, 20 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag főzni való vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 25 dkg Rama margarin. A díszítéshez kókusz- vagy csokoládéreszelék.

Elkészítés: először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd beleszórjuk a cukrot. Végül hozzákeverjük a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, előmelegített sütőben, közepes lángon körülbelül 15 perc alatt megsütjük a tésztát. A barna tészta elkészítéséhez felverjük a tojásfehérjét, majd beleszórjuk a cukrot. Végül hozzákeverjük a diót, a kakaóport, a lisztet és a sütőport. Ugyanúgy sütjük meg, mint a fehér tésztát.

A krémhez a tojássárgát a kétféle cukorral 3-4 perc alatt jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a pudingport és a tejet. Az egészet szüntelenül kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül apránként belekeverjük a margarint.

A sütemény összeállításánál a krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amelyet megkenünk a maradék krémmel. A tetejét meghintjük kókusz- vagy csokoládéreszelékkel.