Kultúrkörök
Erdélyi Raffaello szelet
Elkészítés: először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd beleszórjuk a cukrot. Végül hozzákeverjük a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, előmelegített sütőben, közepes lángon körülbelül 15 perc alatt megsütjük a tésztát. A barna tészta elkészítéséhez felverjük a tojásfehérjét, majd beleszórjuk a cukrot. Végül hozzákeverjük a diót, a kakaóport, a lisztet és a sütőport. Ugyanúgy sütjük meg, mint a fehér tésztát.
A krémhez a tojássárgát a kétféle cukorral 3-4 perc alatt jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a pudingport és a tejet. Az egészet szüntelenül kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül apránként belekeverjük a margarint.
A sütemény összeállításánál a krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amelyet megkenünk a maradék krémmel. A tetejét meghintjük kókusz- vagy csokoládéreszelékkel.