Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 26 - Dr. Simor Ferenc

A hét témája

Dr. Simor Ferenc

  1. november 1-jén született Siklóson. Egyetemi tanulmányait 1956-ban fejezte be Budapesten, az Állatorvos-tudományi Egyetemen. Mint állatorvos a Baranya megyei Homorúdon, Babarcon, Bólyban, majd Siklóson tevékenykedett. Huszonkilenc éven át járási főállatorvos, huszonöt éven át a Baranya megyei állat-egészségügyi állomás igazságügyi szakértője, majd etikai bizottságának elnöke volt. Az Antall-kormány idején a Földművelésügyi Minisztérium állat-egészségügyi főosztályvezetője. Később négy éven át a Siklósi Polgármesteri Hivatal alpolgármestere.

Sokoldalú ember. A Siklósi Vár- és Múzeumbaráti Kör elnöke, az Országos Honismereti Szövetség elnökségének tagja.

Dr. Simor Ferenc több évtizeden át a Mohács–Magyarbóly– Siklósi Társult Evangélikus Egyházközség példás hűséggel szolgáló összgyülekezeti felügyelője, ezen belül a siklósi gyülekezetben külön is felügyelő és kántor. 1968 óta a Déli Evangélikus Egyházkerület presbitere (több cikluson át), egyházmegyei presbiter is. Városáért, egyházáért, gyülekezetéért fáradhatatlan szeretettel munkálkodó, nemes ügyeket szolgáló, evangéliumi lelkületű ember.

Kezdettől fogva természetes volt, hogy az evangélikus egyházhoz tartozzam, hiszen evangélikus családba születtem. A familiáris háttérnek, az otthon látott példának és fél évszázada hűséges társamnak köszönhetem, hogy hívő és evangélikus maradhattam, meg tudtam vallani a hitemet, nem inogtam meg az eltelt évek során. Szent Ágoston azt mondja: „Egy Isten van, de a hozzá vezető utak különbözőek.” Én az evangélikus egyházban találtam rá az Úrra és a siklósi gyülekezetben a lelki otthonra.