Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 26 - Szeretet és összetartozás

evél&levél

Szeretet és összetartozás

Immár hagyományossá vált a Tab és Környéke Evangélikus Egyházközségben a gyülekezeti nap alkalma, melyre minden év pünkösdhétfőjén mindig más helyen kerül sor. Ilyenkor együtt ünnepelhetnek az anya-, a leány- és a fiókgyülekezetek. Az idén a tabi anyagyülekezet és lelkészünk, Szigethy Szilárd látta vendégül a több mint kétszáz résztvevőt.

A nap kezdetén a testvérek a gyülekezet közelmúltban felavatott galériáját tekinthették meg, ahol Erényi Alajos helyi festőművész csodálatos, bibliai témájú táblaképei és üvegfestményei kaptak helyet. A 11-kor kezdődő hálaadó istentiszteleten az igehirdetés szolgálatát Ittzés János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke végezte. Hálát adtunk Istennek Krisztusért, pünkösdért, megújult épületeinkért. Megtapasztalhattuk pünkösd csodáját: a szolgálattévők szavai arra figyelmeztettek minket, hogy ne felejtsünk el hálát adni a kegyelemért és azért az áldásért, amely eddig elkísérte gyülekezetünket, hogy épületeink megszépülhettek. Ezután került sor a gyülekezeti házzá átalakított, államosított egykori iskola felszentelésére. Elfogadta meghívásunkat Helfrich Péter, a MEE Ingatlanrendezési Osztályának a vezetője, Szemerei János esperes és dr. Hári Tibor egyházmegyei felügyelő, valamint Schmidt Jenő, Tab polgármestere is.

Délután a pécsi Márkus Színház előadásában egy székely népmesét tekinthettek meg kicsik és nagyok. Magas színvonalon koreografált, kiváló darabot láthattunk, amely mind a gyermekek, mind a felnőttek tetszését elnyerte. Az előadás megrendezését gyülekezetünk alapítványán keresztül Tab Város Önkormányzata is támogatta.

Amikor végignéztem a jókedvű gyülekezeten, amikor benépesülve láttam a megszépült épületegyüttes udvarát, éreztem: erős vár a mi Istenünk! – Velünk az Úr!

Mitykó János presbiter