Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 30 - Meggyes kocka

Kultúrkörök

Meggyes kocka

Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 20 dkg kristálycukor, 4 kanál langyos víz, 15 dkg liszt, 1 csomag sütőpor.

Hozzávalók a krémhez: 3 evőkanál liszt, 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg Rama margarin, 20 dkg porcukor, 5 dkg darált dió, 30-40 dkg kimagozott meggy (befőtt is lehet).

Hozzávalók a mázhoz: csokoládés tortabevonó, Rama margarin.

Elkészítés: A tészta elkészítéséhez a cukrot, a vizet és a tojássárgákat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, legvégén pedig a habbá vert tojásfehérjéket. Az így elkészített tésztát egy nagyméretű tepsibe öntjük, és közepes lángon körülbelül húsz perc alatt megsütjük.

A krémhez a lisztből, a tejből és a vaníliás cukorból sűrű krémet főzünk, majd langyosra hűtjük. A puha margarint a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás krémet és a diót. A lecsöpögtetett meggyet beleforgatjuk, és az egészet a hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen. Mikor kihűlt, egyenletesen rákenjük a tésztára. Díszítéshez a felmelegített és margarinnal csomómentesre elkevert tortabevonó segítségével csokicsíkokat húzunk.