Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 30 - Ifjúsági tábor a Mátrában

evél&levél

Ifjúsági tábor a Mátrában

A váci és a rádi evangélikus gyülekezet ifjúsága ifj. Detre János lelkész vezetésével felejthetetlen napokat tölthetett el Magyarország egyik csodálatos vidékén, a Mátra hegységben, Bagolyirtáson, a Fébé Diakonissza Egyesület üdülőjében július 3–6. között.

A már hagyományos táborozáson részünk lehetett minden olyan programban, amely egy ilyen „eseményhez” hozzátartozik: volt túrázás, váltóversenyek, foci, pingpongbajnokság, éjszakai bátorságtúra, papírsárkány-készítés, színdarabok betanulása és előadása, bibliai témájú vetélkedő, közös filmnézés (a Misszió című filmé) és, természetesen, reggeli és esti áhítatok s úrvacsorás istentisztelet. Egy kis leleményességgel, na meg egy magunkkal vitt antenna segítségével, még a foci-vb meccseiről sem maradtunk le; projektor segítségével a hatalmas képernyő előtt közösen szurkolni nagy élmény volt!

Sok emlékkel jöttünk haza mindannyian, de hála Istennek, nem csak ezek a dolgok maradtak meg bennünk. Mindennap tanulmányoztuk a Bibliát is, a kisebbek Elizeus próféta életébe, a nagyobbak pedig a Példabeszédek könyvébe nyerhettek betekintést. A tábor alapigéjének Jakab levele 4. részének a 8.versét választottuk: „Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok.”

Azt hiszem, igazunk volt, amikor viccelődve mondtuk a kirándulás közben, mikor felértünk egy hegycsúcsra: most biztosan közelebb vagyunk Istenhez és a mennyországhoz.

Köszönet érte a tábor szervezőinek, és hála legyen érte Istennek!

Menczer Péter