Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 30 - Jubiláló fúvósok Kismányokon

Evangélikusok

Jubiláló fúvósok Kismányokon

Tizenötödik alkalommal rendezték meg az országos evangélikus fúvóstábort a Tolna megyei Kismányokon június 29. és július 9. között. A templom közelében álló, fák szomszédságában megbúvó házban idén huszonöt fiatal töltött el közös zenéléssel tíz napot, Johann Attila és Haga Kálmán zenetanárok szakmai irányításával.

A tíz és huszonkét év közötti táborlakók többsége visszatérő vendége a fúvóstábornak, így barátokként köszöntötték egymást már az első napon. A közös zenélésben is hamar megtalálták az örömüket, a fa- és rézfúvósok egyházi zenét és híres zeneszerzők ismert műveit egyaránt játszották. Repertoárjukat, a táborban tanultakat három helyszínen mutatták be közönségnek: a mucsfai, a majosi és a kismányoki gyülekezet hívei egyaránt örömmel vették az istentiszteleten az ifjú zenészek közreműködését.

Mint a táborvezetőtől, Johann Attilától megtudtuk, tíz év után próbálkoztak meg újra azzal, hogy közös számot is előadjanak, valamennyi táborlakó részvételével. A gyakorlás, a kitartó munka eredményét a közönség hálás tapsa igazolta.

Máté Réka