Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 30 - Magyar-bajor sporttalálkozó

Evangélikusok

Magyar-bajor sporttalálkozó

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákjai tíz éve résztvevői a lengyelországi evangélikus olimpiai játékoknak. Az ott gyűjtött tapasztalatokat felhasználva az intézmény egyházi rendezvényeit is mindig kiegészítik sportprogramokkal, hiszen a gimnáziumban a sportolási lehetőségek széles választéka áll rendelkezésre.

A magyar–bajor egyházi sporttalálkozó ötletét Szabó Vilmos Béla, a Tolna-Baranyai Egyházmegye esperes karolta fel. Az esperes egy évvel ezelőtt kezdett el levelezni a bajor evangélikus egyház magyarországi koordinátorával, s az ő segítségével találtak rá egy nürnbergi iskolára, amelynek vezetői partnernek bizonyultak. A bonyhádiak a magyarországi evangélikus gimnáziumokat is meghívták, a nyári szünidő miatt azonban csak az orosházi oktatási intézmény fogadta el az invitálást.

A július 4. és 6. között megrendezett találkozóra negyven bajor fiatal érkezett; a jövőben a szervezők lengyel résztvevőket is szívesen látnának. A táborban a csapatsportok közül röplabdában, kosárlabdában és labdarúgásban küzdhettek meg egymással a fiatalok. A szervezők több sportágat azért nem tudtak felkínálni a gyerekeknek, mert májusban megkezdődött a gimnázium atlétikapályájának a felújítása, és még tartanak a munkálatok. Egyéni sportágakban – lövészetben, asztaliteniszben, falmászásban – is kipróbálhatták magukat a résztvevők.

Csütörtökön ellátogattak Szálkára, Decsre és Szekszárdra, hogy megismerkedjenek a környék látnivalóival és népi hagyományaival. Pénteken pedig továbbutaztak a bajor vendégek, hogy pár napot eltöltsenek még a Balatonnál is.

Máté Réka