Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 33 - Isler

Kultúrkörök

Isler

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg zsír, 10 dkg cukor, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 csomag sütőpor, egy kevés tej, lekvár; a csokimázhoz tortabevonó, margarin.

Elkészítés: a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd jó alaposan összedolgozzuk. Az így kapott tésztát letakarva körülbelül fél órán át pihentetjük, majd vastagon belisztezett nyújtódeszkán körülbelül hét milliméter vastagra kinyújtjuk és tésztaszaggatóval formákra szaggatjuk. 160-170 Celsius fokon megsütjük. Ha kihűlt, a formákat lekvárral megkenve összeragasztjuk, a tetejét pedig leöntjük a csokimázzal.