Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 34 - Zenei tábor Őrimagyarósdon

Egyházunk egy-két hete

Zenei tábor Őrimagyarósdon

Nyaranta a nyugat-dunántúli evangélikus ifjúság számára Őrimagyarósd kicsit a világ közepévé válik. Egymásnak adják a stafétabotot a különböző tematikájú táborok. Idén augusztus 6. és 12. között a Vasi Egyházmegye 17. zenei táborának helyszínévé vált az őrségi falu.

A szervezőknek – Balogné Vincze Katalin és Kalincsák Balázsné Varga Katalin lelkészeknek – nem volt könnyű dolguk, mivel a jelentkezők magas száma és az életkoruk közti jelentős különbségek még nagyobb kihívássá tették a programok összeállításának amúgy is nehéz feladatát. Természetesen a főszerep a zenéé volt; gitár-, orgona-, fa-, rézfúvós, magánének- és kamarazene-foglalkozások közül lehetett választani.

A reggeli és esti áhítatok, zeneórák, kóruspróbák mellett minden napra jutott valamilyen különlegesség is. Bibliaverseny, láthatatlan színház, előadás Bartókról, vízbiológiai előadás, tudományos igényű ismertetés zsoltárainkról, drogprevenciós beszélgetés – csak néhány példa a változatos elfoglaltságokból.

Az egész hetet átszőtte a „titkostestvér-játék”, melynek lényege, hogy minden táborlakónak az első nap kisorsolt személy számára „kellett” ajándékokkal, a figyelmesség kis jeleivel kedveskednie végig a tábor ideje alatt. A játék persze túlmutat önmagán: azonkívül, hogy a játékosok megismerik egymást a segítségével, emlékeztet arra is, hogy mindannyiunk „titkos testvére” Jézus Krisztus, akinek számos ajándékát, szeretet-jelét megtapasztalhatták a résztvevők az eltelt napokban is.

Az együtt muzsikálás örömében, a kezdeti bizalmatlan méregetés után sorra kötődő barátságokban, az áhítatok meghittségében, az esőfelhők után várva várt napsütésben, az önfeledt játékokban, az istentiszteleti szolgálatok elfogódottságában mind-mind égi ajándékokat kaptak a táborlakók.

Kérgesné Gerhát Krisztina

Regionális hozzárendelés: ?rimagyarósdi Evangélikus Egyházközség