Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 34 - Újabb irodát nyitott a MÖSZ Afganisztánban

Keresztutak

Újabb irodát nyitott a MÖSZ Afganisztánban

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖSZ) megnyitotta Baghlan tartománybeli humanitárius irodáját Pol-e Khomri központtal. A helyszínen tartózkodó magyar munkatárs, Bálint Gábor az elmúlt napokban helyi lakosokkal, vezetőkkel, több nemzetközi segélyszervezettel, illetve kormányzati szervvel vette fel a kapcsolatot. Találkozott a tartomány új kormányzójával, és tájékoztatta őt a MÖSZ célkitűzéseiről.

A helyi média is nagy érdeklődéssel fogadja az Afganisztánban immár öt éve segélyprogramokat végrehajtó Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Baghlan tartománybeli tevékenységét.

Mint ismeretes, a szervezet 2001 óta Mazar-e Sharif központtal tíz iskolát és két egészségügyi központot épített, illetve számos élelmezési és fejlesztő programot valósított meg. Ezen időszak alatt a magyar Külügyminisztérium nyolcvanötmillió forinttal járult hozzá a MÖSZ ötszázhúszmillió forintos segélyprogramjához.

MÖSZ-infó