Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 34 - Debrecen–Nagyvárad

A hét témája

Debrecen–Nagyvárad

Nagyváradra első ízben 1999-ben, az óvoda felújításának befejezése után látogattunk el, s élményekkel gazdagodva térhettünk haza. A jelenleg is élő testvér-gyülekezeti kapcsolat 2000-ben kezdődött. Ettől kezdve szinte évente látjuk egymást, hol mi utazunk Erdélybe, hol a nagyváradiak jönnek Debrecenbe, a találkozások nyomán pedig személyek vagy családok közti barátságok születnek.

2001-ben a váradi gyülekezetből érkeztek hozzánk. A program közös istentiszteletből, ebédből és városnézésből állt. 2004 őszén mi látogattunk Váradra. Elmentünk a Medve-cseppkőbarlangba, számomra ez a kirándulás volt a legnagyobb élmény: énekeltünk, beszélgettünk, majd megcsodáltuk azokat a nagyszerű képződményeket, amelyekhez nem nyúlt emberi kéz.

Tavaly mi voltunk a vendéglátók. Ekkor a közös istentisztelet és az ebéd után elmentünk a Hortobágyra, megtekintettük a helyi nevezetességeket. Alkonyatkor meg akartuk nézni a daruvonulást, is de a nemes madarak „nem vártak meg” bennünket, így csak egy jó hangulatú pusztai szemlélődésben volt részünk.

Testvérgyülekezetünk életét úgy segítettük, hogy megvásároltuk a finn kátékat, és elvittük nekik, óvodájuknak pedig mesekönyveket gyűjtöttünk.

Fényi Gizella