Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 34 - Nagycsaládosok hete Szarvason a Középhalmi Misszióban

Egyházunk egy-két hete

Nagycsaládosok hete Szarvason a Középhalmi Misszióban

A Középhalmi Misszió a szenvedélybetegek utógondozásán, az idősek felkarolásán és a Tessedikkel a XXI. Századba – Második Esély Népfőiskola programján kívül régóta foglalkozik nagycsaládokban, csonka családokban élő gyermekekkel. Számukra az idén július 24. és 29. között szerveztek tábort. Érkeztek gyerekek Tiszaföldvárról, Mezőtúrról, Nyíregyházáról, Csabacsűdről, Szarvasról és természetesen Középhalomról. Huszonhét gyermek élvezhette a programokban gazdag kikapcsolódást.

Délelőttönként Jézus csodáiról hallhattak Horváth Anikótól, a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola iskolalelkészétől. A gitáros énekeket Horváth Olivér ótemplomi lelkész kísérte. A történetek részletesebb kifejtésére kis csoportokban került sor.

Délutánonként lehetőség volt kézműveskedésre, focizásra, egyéb labdajátékokra, gyalogtúrára. Akadályversenyt, bibliai vetélkedőt is rendeztek a résztvevők számára. Egyik nap ellátogattak a Körös–Maros Nemzeti Park szarvasi látogató központjába, az Anna-ligetbe, ahol a tanösvény bejárása után foglalkoztató programon vettek részt. Ezt követően az Ótemplomba mentek rövid lelki feltöltekezésre, majd a városi gyógyfürdőben pihenték ki a fáradalmakat. A tábor műsorral, igei útravalóval, tábortűzzel, szalonnasütéssel, tűzijátékkal zárult.

Janurikné Csonka Erika táborszervező