Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 36 - Arany krémes

e-világ

Szeretetvendégségre...

Arany krémes

A tészta elkészítéséhez összegyúrunk 20 dkg lisztet, 5 dkg margarint, 10 dkg cukrot, 1 kávéskanál szalalkálit, 1 tojást és 1 evõkanál kakaót. A tésztát egy evõkanál tejjel puhítjuk, majd két darab harminckétszer huszonkét centiméteres nagyságú lapot nyújtunk belõle. Készítsünk elõ 20 dkg babapiskótát is.

A krém elkészítéséhez 5 dl tejet, 5 evõkanál lisztet, 1 csomag vaníliás cukrot és 1 tojássárgáját keverünk össze, és sûrûre fõzzük. Amíg hûl, addig 20 dkg vajat ugyanannyi porcukorral habosra keverünk, majd összekeverjük a lehûlt krémmel.

Összeállítás: az egyik lapra rákenjük a krém felét, majd rátesszük a rumba mártott babapiskótákat. Rásimítjuk a krém másik felét, rátesszük a másik lapot, végül csokoládéval bevonjuk. A hûtõben egy-két napig állni hagyjuk.