Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 39 - Hírek a bonyhádi gimnáziumból

Egyházunk egy-két hete

Hírek a bonyhádi gimnáziumból

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium az idén ünnepelte fennállásának 200. évfordulóját. Ennek apropójából kiírtak egy pályázatot az intézmény himnuszának, illetve indulójának megírására, megzenésítésére. A pályázaton bárki részt vehet; feladat a gimnázium jeles múltjának és reményteljes jövőjének zenében való megörökítése, közös éneklésével az ünnepségek fényének emelése. Az indulókat december 20-ig várják kottán és CD-n vagy kazettán a gimnázium címére (7150 Bonyhád, Kossuth Lajos u. 4.).

Az első három helyezett pénzjutalomban részesül. A pályázati kiírás elérhető az iskola honlapján is: www.petofi-bhad.sulinet.hu. Az eredményhirdetés a nyertes dal ősbemutatójával együtt a 2007. májusi ballagáson lesz.

+ + +

A bonyhádi gimnáziumban helyi evangélikus gyűjtemény létrehozásába kezdtek. A dokumentációs termet a napokban adták át, itt gyűlnek az iratok és egyéb tárgyi emlékek a kiállítóterem elkészültéig. A tárlat egyben iskolamúzeumként is üzemel majd; a tervek szerint 2007 májusában, a Bonyhádi Öregdiák Szövetség következő összejövetelén avatják fel.

Máté Réka

Regionális hozzárendelés: Bonyhádi Pet?fi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú M?vészeti Iskola