Kultúrkörök
Márta krémese
Elkészítés: a tésztához valókat egy tálban összegyúrjuk, majd letakarva három-négy órára hűtőbe tesszük. Ezután két egyforma cipót gyúrunk belőle. Az egyiket egy lapos tepsiben vagy a mélyebb tepsi hátoldalán százhatvanöt fokon körülbelül negyed óra alatt megsütjük. A másik tésztalapot ugyanekkorára kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt vagy margarinnal jól kikent tepsibe tesszük.
A töltelék elkészítéséhez a tojássárgákat a porcukorral kikeverjük, majd belekeverjük a darált diót, a kakaót és a sütőport. Legvégül a kemény habbá vert tojásfehérjéket adjuk hozzá. Ezt a masszát egyenletesen elkenjük a tepsiben lévő tésztán, majd az előbbi hőfokon körülbelül húsz-huszonöt percig sütjük.
A krémhez beletesszük a tejbe a kristálycukrot, majd állandó keverés mellett felfőzzük benne a pudingport. Kihűtjük, a habosra kevert porcukros margarinba öntjük, majd az egész krémet a kihűlt tepsiben lévő tésztára simítjuk. Legvégül a magában sült tésztával befedjük és porcukorral gazdagon meghintjük.