Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 41 - PRÚSZ-díjas író darabja a Stúdió K színpadán

Kultúrkörök

PRÚSZ-díjas író darabja a Stúdió K színpadán

Melissa Kapp-Hawkins amerikai színésznő kelti életre a Júlia – Párbeszéd a szerelemről című monodrámát, Visky András alkotását a Stúdió K Színház színpadán (Bp. IX., Ráday u. 32.) október 8-án, vasárnap 19.30-kor. Az előadás a New York-i székhelyű Theatre Communications Group támogatásával – a Kolozsvárt és Marosvásárhelyt is érintő turné keretében – jut el hazánkba.

Visky András kolozsvári író, dramaturg, a Koinónia Kiadó igazgatója, a kolozsvári Babes–Bolyai Tudományegyetem Színházművészeti Tanszékének tanára. Tavaly a Protestáns Újságírók Szövetségének Rát Mátyás-díjával tüntették ki.

Az erdélyi író ’56-os darabja a túlélés, az elvehetetlen belső szabadság drámája, amelyben egy osztrák–magyar család kényszerű vándorlásait kísérhetik figyelemmel az érdeklődők. Az önéletrajzi elemekkel átszőtt mű könyv alakban 2003-ban jelent meg, és az Artisjus – Arany János Alapítvány Év Könyve Díjában részesült.