A hét témája
Nem menza
A kétszáz éves intézmény szülői munkaközössége rukkolt elő azzal az ötlettel, hogy rendezzenek osztályok közötti főzőversenyt a kertben a diákfesztivál pénteki napján, így készítsék el a vacsorát az állatparkból, élményfürdőből bizonyára meglehetősen kifáradva visszatérő testvér- és vendégintézmények tanulóinak és tanárainak. A versenyben a legkisebbektől a legnagyobbakig a Kossuth-gimnázium minden osztálya részt vesz, nem egy bográcsnál több a gyermek, mint a szülő. Van olyan osztály is, amelyik a biztos befutás reményében két csapatot indít, de akad olyan lelkes versenyzőgárda is, ahol egyszerre háromféle étel készül: lapcsánka, gombás vaddisznópörkölt és palacsinta. A többi üstben szintén szebbnél szebb és finomabbnál finomabbnak ígérkező fogások rotyognak: vegyes pörkölt, palócleves, halászlé, tárkonyos raguleves, szarvaspörkölt nokedlivel és savanyúsággal… Hmmmm… Tovább nem is merészkedem. Kár, mert később már késő.
Laborczi Dóra
Regionális hozzárendelés: Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium