Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 42 - Mackó sajtos pogácsa

Kultúrkörök

Szeretetvendégségre…

Mackó sajtos pogácsa

Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 kocka Rama margarin, 1 doboz Mackó sajt, 4 dl tejföl, 4 db tojássárgája, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál só.

Elkészítés: a lisztet, a Ramát és a Mackó sajtot összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a sót, a tojássárgákat, legvégül a tejben felfuttatott élesztőt. Az összegyúrt tésztát nagyjából kinyújtjuk, majd félbehajtva a hűtőszekrénybe tesszük egy órára pihenni. Egy óra múlva újra kinyújtjuk, félbehajtjuk, és ismét egy órát pihentetjük a hűtőben. Ezután pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, a tetejét tojásfehérjével megkenjük, majd aranysárgára sütjük.