Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 46 - „Zajos” ifjúsági csendesnap

Egyházunk egy-két hete

„Zajos” ifjúsági csendesnap

Pál apostol a Rómaiakhoz írott levelében egy minden időben felemelő törvényszerűségre is ráirányítja a figyelmünket: „…ahol megnövekedett a bűn, ott még bőségesebben kiáradt a kegyelem…” (5,20) Krisztus, a mi Urunk régen is és ma is fokozott gondot fordított és fordít arra, hogy ne csak szomorú, elkeserítő folyamatok uralják a vajúdó világban élő emberek gondolatait, életérzéseit, hanem olyanok, amelyek bőségesen képesek ellensúlyozni a bűn és a sötétség erőinek romboló hatását.

Ennek a bizonyos ellensúlyozó folyamatnak a részeként valósult meg november 4-én, szombaton az az ifjúsági csendesnap is, melyet a Dél-Pest Megyei Egyházmegye Tápiószentmártonban rendezett a külön erre az alkalomra kibérelt művelődési házban.

Az alkalmat Győri Péter Benjámin egyházmegyei ifjúsági felelős szervezte nagy lelkesedéssel. A megye tizenöt településéről érkezett ifjúsági körök tagjai és lelkészei együtt dicsérték Jézust énekkel, imádsággal, az ige hallgatásával, és együtt gondolkodtak el a Krisztus által elnyerhető szabadság jelentőségéről. Mindezt segítette Koczor Tamás esperes áhítata és Szeverényi János országos missziói lelkész bizonyságtétele, hogy a jelenlévőkre is nehezedő bűn nyomását kiegyenlítse a kegyelem áradása.

Kustra Csaba felvétele

Regionális hozzárendelés: Tápiószentmártoni Evangélikus Egyházközség