Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 46 - Bodelshausenben sokadszor…

Keresztutak

Bodelshausenben sokadszor…

Mindannyian tudjuk, hogy léteznek közös pontok. Helyszínek, érzések, gondolatok, hitvallások… És természetesen léteznek közös élmények is. Ilyen élményekkel gazdagodhattunk az elmúlt októberi hétvégén, amikor a Soltvadkerti Evangélikus Egyházközség testvér-gyülekezeti kirándulást tett a Stuttgarttól nem messze található Bodelshausenbe.

Kapcsolatunk nem új keletű; a rendszerváltás időszakára vezethető vissza. Éppen ezért immár sokadszor tehettük meg ezt az autóbusszal rövidnek semmiképpen sem nevezhető utat, hogy ismételten közös pontokat találjunk. Külön öröm számunkra, hogy a városaink, gyülekezeteink közötti együttműködés tovább erősödhetett a gyülekezeti ifjúságok, cserkész- és KIE-csoportok egymásra találásával is.

Vendéglátóinknak köszönhetően igen gazdag és sokrétű programban lehetett részünk: múzeumlátogatás, a helyi tornász-sportegyesület gálája, kirándulások… Arra is lehetősége nyílt harminchárom fős küldöttségünknek, hogy sport- és kulturális rendezvényeken vegyen részt, valamint természetesen megismerkedhettünk a német ízekkel és vendéglátással is. Ott-tartózkodásunk kiemelkedő pontjai voltak a kétnyelvű ünnepi istentiszteleten közösen elmondott imádság, a közösen megszólaltatott énekek és a mindkét nyelven elhangzó áldás.

Mindannyiunk nevében mondhatom: gazdagabban térhettünk haza, hogy felkészülhessünk testvérgyülekezetünk jövő esztendőben várt viszontlátogatására.

Homoki Pál