Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 46 - Evangélikus diákok atlétikai sikerei

Egyházunk egy-két hete

Evangélikus diákok atlétikai sikerei

Sikeresen szerepeltek a bonyhádi és a kőszegi evangélikus középiskola sportolói a diákolimpiai országos atlétikai csapatbajnokságon Budapesten októberben. A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumból nyolc csapatot hívtak be versenyezni a megyei eredményük lapján, míg Kőszegről egy gárdát. Összesítésben a bonyhádi intézmény a harmadik legeredményesebb középiskola lett az országos erőpróbán.

A lányok mezőnyében a bonyhádi diszkoszvetőcsapat győzedelmeskedett (Kecskés Eszter, Rapcsák Katalin, Reidl Rita, Csizmadia Petra, Mayer Ágnes), míg a magasugrócsapat bronzérmes lett (Leicht Viktória, Lohn Angéla, Dávid Andrea, Mányoki Réka, Csizmadia Petra). A távolugrócsapat az ötödik, a súlylökő a hetedik helyen végzett. A fiúk távolugrócsapata hetedik lett, svédváltójuk kilencedik, míg a lányoknál a svédváltó és a gerelyhajító együttes egyaránt a tizenegyedik lett.

A diszkoszvető lánycsapat országos szinten is a legjobb átlageredménnyel jutott tovább a megyei versenyről, így nagy lelki teher nehezedett a fiatalokra. Ők azonban még javítottak is előző eredményükön, és ezzel győztek. Mint Scheidler Géza felkészítő tanártól megtudtuk, először jutott be ilyen sok csapatuk az országos megmérettetésre. A megrendezett tizennégy versenyszám közül nyolcban részt vehettek a bonyhádi gimnazisták. Idén az atlétikacsapat öt meghatározó, úgymond húzóembere leérettségizett, de most bebizonyosodott, hogy a második generáció kinevelése is sikeres volt.

M. R.

Regionális hozzárendelés: Bonyhádi Pet?fi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú M?vészeti Iskola