Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 46 - Barackos túrós

Kultúrkörök

Barackos túrós

Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 25 dkg Rama margarin, 1 db tojássárgája, 1/2 csomag sütőpor, 3 evőkanál kakaó. A töltelékhez: 1 kg túró, 3 db tojás, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg darált háztartási keksz, ízlés szerint 10 dkg mazsola, 45 dkg sárgabarack- vagy őszibarackkonzerv (lehet más gyümölcsből is).

A tészta elkészítéséhez a hozzávalókat összegyúrjuk, letakarva hűtőszekrénybe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez a tojássárgákat jól kikeverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a kekszet, a túrót és a mazsolát. Végül beletesszük a habbá vert tojásfehérjéket. Keverjük bele a tésztából kimaradt tojásfehérjét is!

A tésztát felezzük meg. Az egyik felét nyújtsuk a sütőpapírral kibélelt tepsi méretére és tegyük bele. Kenjük rá a töltelék felét. A lecsepegtetett barackokat egyenletesen osszuk szét rajta, majd kenjük rá a maradék tölteléket. A tészta másik felét nagy lyukú reszelőn reszeljük egyenletesen a süteményre. Előmelegített sütőben körülbelül 170 fokon 30 perc alatt süssük készre.