Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 48 - Ifjúsági munkás is van itt!

Egyházunk egy-két hete

Ifjúsági munkás is van itt!

Az országban sok helyütt jelen vannak, de talán nem is tudunk róluk. Talán csendben végzik a feladatukat mindennap, és sok fiatal áldja magában a nevüket; talán sokak számára jelzőoszlopként szolgálnak az útkeresésben. Ők az ifjúsági munkások.

Egyházunk ifjúsági osztálya célul tűzte ki, hogy az ország különböző részein tevékenykedő ifjúsági munkások között kapcsolat létesüljön. Ennek érdekében – első lépésként – tanácskozásra hívták össze november 17-én az Északi, 18-án pedig a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület egyházmegyei ifjúsági referenseit a két kerület püspöki hivatalába.

Az északiak tanácskozásán Fabiny Tamás püspök, Horváth-Hegyi Olivér püspöki titkár, illetve Füke Szabolcs, Kovács László, Buday Barnabás, Gáncs Tamás és Basa István, a nyugatiakén pedig Ittzés János püspök, Menyes Gyula püspöki titkár, valamint Tubán József, Süller Zsolt, Baranyay Csaba, Kőszeghy Miklós és Licsauerné Gyenge Katalin vett részt.

Az őszinte és bensőséges hangulatú beszélgetés során a résztvevők beszámoltak egymásnak az egyes egyházmegyékben folyó ifjúsági munkáról, arról, hogy kinek-kinek mi az erőssége, illetve a gyenge pontja, azután terveztek: mit és hogyan tehetnek együtt a jövő évben a közös ügyért.

Frenyó Anna

Regionális hozzárendelés: