Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 48 - Erdélyi értekezés

evél&levél

Erdélyi értekezés

A Brassói Egyházmegye lelkészi kara november 8-án Pürkereczen találkozott értekezés végett. A havi egy alkalommal tartandó lelkészi „értekezés” célja elsősorban a szolgálatra való közös felkészülés, igehirdetési alapigék közös kidolgozása, továbbá a gyülekezetekben felmerülő gondok, problémák közös megtárgyalása.

Az értekezés igemagyarázattal kezdődött. A harmadvég vasárnapjára szóló alapige Jób 14,1–6 volt, melyet Domokos Jenő lelkész bevezető magyarázatai után a lelkészek közösen próbáltak meg aktualizálni. Az elmúlás gondolata mindannyiunkat foglalkoztat, a kérdés csak az, hogy miként lehet szembenézni ezzel a ténnyel. Nekünk, keresztényeknek van Megváltónk, és ez a tudat felold minden feszültséget, megold minden nyitott kérdést.

Az igemagyarázatok után a beszélgetés a hétköznapi tervekre, gondokra terelődött. Az egyházmegyében való ifjúsági munkáról szóló tervek is napirendre kerültek, valamint esetleges akadályokról is szó esett velük kapcsolatosan, majd később az építkezési, templom- és parókiajavítási tervek kerültek asztalra. Ígéretes támogatási lehetőségek is akadnak, csupán türelemmel ki kell várni az idejüket. Az értekezés ebéddel zárult, melyre a pürkereczi gyülekezet látta szívesen a lelkészeket. A következő lelkészi értekezés a következő hónap első szerdáján lesz jó reménység szerint.

Nagy Adél (Sepsiszentgyörgy)