Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 49 - Töltött csiga

Kultúrkörök

Töltött csiga

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 3 dkg élesztő, tej, 2 evőkanál kristálycukor, 2 tojássárgája, 2 evőkanál olaj, 1 csipet só. Hozzávalók a töltelékhez: kakaópor, porcukor, olvasztott Rama margarin, de készíthetjük porcukorral édesített darált dióval vagy lekvárral is.

Elkészítés: a 3 dl cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz. Az alapanyagokat annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Kilisztezett edényben kétszeresére kelesztjük, majd lisztes gyúródeszkán kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra. Megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, majd éles késsel szeletekre vágjuk. Papírral kibélelt sütőben megsütjük. Még melegen kristálycukorba hengergetjük.