Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 50 - A református és az evangélikus egyház ingatlanigényéről döntött a kormány

Keresztutak

A református és az evangélikus egyház ingatlanigényéről döntött a kormány

A volt egyházi ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről szóló törvény alapján a református és az evangélikus egyház 52 volt ingatlanának sorsa rendeződik természetbeni átadással vagy pénzbeli kártalanítással – erről Danks Emese kormányszóvivő tájékoztatta csütörtökön az MTI-t.

A kormány idén a református egyház által igényelt 39, valamint az evangélikus egyház által igényelt 13 ingatlan ügyét rendezi az egyházi ingatlanrendezésről szóló törvény alapján létrehozott egyeztető bizottság javaslata értelmében – olvasható a közleményben.

Mint a kormányszóvivő írja, az 52 ingatlan értéke összesen 770 millió forint; idén ebből 453,6 millió forintot fizetnek ki.

Danks Emese emlékeztetett arra, hogy a kormány egy 1999-ben kelt határozatával fogadta el a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház javára 2011-ig rendezésre javasolt ingatlanok jegyzékét. A végleges jegyzék alapján az egyházak évente közlik, hogy mely ingatlanok rendezését kérik az adott évben – tette hozzá.

MTI