Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 52 - Diós rácsos

Kultúrkörök

Szeretetvendégségre...

Diós rácsos

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 1 tojás, 1 dl tej, 1 csomag sütőpor, citromhéj, fahéj. A töltelékhez lekvár és durvára vágott dió.

Elkészítés: a lisztet elvegyítjük a sütőporral, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzákeverjük a cukrot, a diót és a többi anyagot. Összegyúrjuk, és ha van rá idő, egy kicsit pihentetjük. A tészta háromnegyedét kinyújtjuk, tepsibe helyezzük és megkenjük a lekvárral. A megmaradt tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval vékony csíkokat vágunk belőle, és a tepsiben lévő tésztát berácsozzuk. A rácsokat megkenjük felvert tojással és megszórjuk a durvára vágott dióval. Középmeleg sütőben körülbelül 25 percig sütjük.