Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 01 - A Taizéi Közösség ifjúsági találkozója Zágrábban

Keresztutak

A Taizéi Közösség ifjúsági találkozója Zágrábban

Mintegy ötvenezer fiatalt vártak december 28. és január 1. között szerte Európából és más földrészekről is Zágrábba a Taizéi Közösség 29. európai ifjúsági találkozójára.

A dél-franciaországi Taizé faluból közel hatvan éve indult, a felekezeti határokon átívelő, keresztény összefogást hirdető közösség 1978 óta minden év végén közös imára, zsoltáréneklésre és meditációra hívja össze fiatalok tízezreit különböző európai városokba. 1989-ben Pécs, 1991-ben és 2001-ben pedig Budapest adott otthont a közösség egy-egy összejövetelének.

Az idei négynapos horvátországi találkozóra érkezett fiatalokat zágrábi és környékbeli családok látták vendégül. Délelőttönként százhatvan egyházközségben szerveztek programokat; délben és este az eseményre átalakított zágrábi kiállítási csarnok adott otthont a közös imáknak és elmélkedéseknek. December 31-én 11 órától a zágrábi székesegyházban tartottak szentmisét a Taizéi Közösség és több tízezer fiatal részvételével.

MTI