Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 03 - Imádkozzunk és áldozzunk az európai kereszténység megújulásáért és egységéért

Keresztutak

Imádkozzunk és áldozzunk az európai kereszténység megújulásáért és egységéért

Amint arról az egyházi médiában már olvashattunk és hallhattunk, a két nagy európai egyházi szervezet, az Európai Egyházak Konferenciája és a Püspöki Konferenciák Európai Tanácsa 2007 szeptemberében Nagyszebenben rendezi meg a III. európai ökumenikus nagygyűlést. E jelentős európai egyházi eseményt számos rendezvény előzte-előzi meg, például Rómában és Wittenbergben. Egyházaink e folyamathoz csatlakozva az ez évi ökumenikus imahét keretében január 25-én Gyulán, valamint áprilisban Budapesten szerveznek nemzetközi ökumenikus programokat.

A III. európai ökumenikus nagygyűlés nemzetközi szervezőtestülete azzal a kéréssel fordult az ökumenikus imahét istentiszteleteit szervező egyházakhoz, hogy az imahéten imádkozzanak a nagygyűlés helyi, nemzeti, regionális és európai rendezvényeiért. Továbbá tisztelettel kérik a szervezők, hogy az imahéten részt vevők egy istentisztelet perselyadományával támogassák e rendezvénysorozatot.

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöksége – egyeztetve a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárával – bizalommal kéri tehát az imahét istentiszteleteit szervező gyülekezeteket és egyházközségeket, hogy e megkeresést jó szívvel fogadva a megnyitó vagy a záró istentisztelet perselyadományát szíveskedjenek a fenti célra felajánlani és a következő bankszámlára átutalni: Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa, 11705008-20109723.

Annak reményében, hogy hazánk gyülekezeteiben, Krisztus e helyre telepedett népének igaz testvéri közösségében – a Szentlélek áldásait fogadva – ezeken a sötét téli estéken is átélik a III. európai ökumenikus nagygyűlés hitvallását: Jézus Krisztus világossága ragyog mindannyiunkra.

E krisztusi fény szentelje meg imádságainkat, áldozathozatalunkat Európa megújulása és egysége érdekében is.

Dr. Bóna Zoltán, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára