Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 07 - Elefántcsontpart: a Szentírásról az éter hullámain

A hét témája

Elefántcsontpart: a Szentírásról az éter hullámain

Az Elefántcsontparti Köztársaságban ez év elejétől a rádió naponta olyan francia nyelvű adást sugároz, amelyben a Bibliából olvasnak fel, kommentárt fűzve az elhangzottakhoz. Ebben a nyugat-afrikai államban hetvennyolc élő nyelvet beszélnek; egymás kölcsönös megértését a francia nyelv használata szolgálja.

A tizenhat és fél milliós lakosság huszonhárom százaléka vallja magát kereszténynek, negyvenhárom százalékuk muszlim, a természeti vallások követőinek száma pedig tizennégy százalékot tesz ki. Az országban 2002-ben kirobbant polgárháború következtében gazdasági és politikai krízis alakult ki. Az ott élők hét százaléka AIDS-vírussal fertőzött.

A negyedórás, La Bible sur les ondes című műsor egy év alatt végigveszi az Ó- és Újszövetség legfontosabb részeit – adta hírül a Bibliatársulatok Világszövetsége (UBS). A tervezett háromszázhatvanöt részből már több mint kétszáznak elkészült az írott változata.

A munka során figyelembe kellett venni azt, hogy a célcsoport olyan emberekből áll, akik vagy keveset tudnak a Szentírásról, vagy egyáltalán nem ismerik. A felekezetközi projektet a helyi bibliatársulat, a Trans World Radio nevű rádióállomás, valamint a Hosanna névre hallgató amerikai szervezet összefogásával valósítják meg. Reményeik szerint műsoraik elérik Afrika más francia nyelvű államainak hallgatóit is.

Forrás: www.dbg.de