Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 08 - Változtasd meg a világot három napra!

Szószóró

Változtasd meg a világot három napra!

Tegyük Magyarországot három napra a megélt szolidaritás színterévé!

A március 16. és 18. között megrendezendő, 72 óra kompromisszum nélkül címet viselő program a 14–30 éves korosztálynak szól. Az egész Magyarország területét lefedő szociális akció – amint már hírt adtunk róla lapunk január 28-i számában – az Ökumenikus Ifjúsági Iroda koordinációjával, a három történelmi egyház ifjúsági és diakóniai szervezeteinek partneri együttműködésével valósul meg.

A projekt alapötlete, hogy három napon át a szolidaritás, a segítés jegyében különböző szociális, környezetvédelmi, fejlesztéspolitikai tevékenységeket viszünk véghez, így például játszótereket újítunk fel, kulturális műsorokat szervezünk különböző közösségeknek (fogyatékkal élőknek, időseknek és így tovább), erdőt takarítunk, színdarabot adunk elő egy idősek otthonában, ételt osztunk a hajléktalanoknak…

Hogyan lehet bekapcsolódni? Többen vagytok? Hittancsoport, baráti társaság, cserkészcsapat? Válasszatok csoportvezetőt magatoknak, aki kapcsolatot tart a helyi koordinátorral. Egyedül vagy? Keress barátokat, és válasszatok egy csoportvezetőt, aki jelentkezik. Ha nem találnál elég embert, vedd föl a kapcsolatot a hozzád legközelebbi város helyi koordinátorával, aki keres neked egy csoportot, amelyhez csatlakozhatsz. Van egy csoportod, és konkrét ötleted van? Az alább megadott honlapcím „Letöltések” menüpontja alatt találsz segítséget.