Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 09 - Évfordulós évkönyv

Kultúrkörök

Évfordulós évkönyv

Az újraindulás tizedik évfordulója alkalmából 2006-ot jubileumi évvé nyilvánították az Orosházi Evangélikus Általános Iskolában és Gimnáziumban. Az első egyházi osztályokban 1992-ben kezdődött meg az oktatás, az intézmény hivatalos átvétele pedig 1996-ban történt. A kerek évfordulóra jelentették meg Az Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium jubileumi évkönyve című kötetet.

A kiadvány tartalmi szempontból igen gazdag. Az első oldalakon Ribár János esperes előszava után Jantos Jánosné igazgatónő az igei mérföldköveket említi meg, utalva arra, hogy egy évtizede minden tanévnek van igei mottója. Például 1996/97-ben 1Kor 1,10, 2005/2006-ban pedig egy zsoltárvers volt: „Megtartja az Úr mindazokat, akik őt szeretik…” (Zsolt 145,20)

Az évkönyv minden egyes írása egy-egy bizonyság arra nézve, hogy miként tartatott meg az iskola. Egyebek mellett betekintést enged a jubileumi év eseményeibe, közli idősebb és ifjabb öregdiákok személyes visszaemlékezéseit, továbbá lehetőséget nyújt az olvasónak arra, hogy jól sikerült iskolai dolgozatokat olvasson, vagy megtekintse az iskola életét bemutató fényképes összeállítást.

G. Zs.

Regionális hozzárendelés: Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium