Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 12 - Őrségváltás a Lajta partján

Egyházunk egy-két hete

Őrségváltás a Lajta partján

Az elmúlt évben Szabó György egyházkerületi elnökségi taggá választásával megüresedett a Győr-Mosoni Egyházmegye felügyelői tisztsége. A gyülekezetek a korábbi másodfelügyelőnek, Sólyom Tibornak szavaztak bizalmat. Az új tisztségviselőt Kiss Miklós esperes iktatta hivatalába az elmúlt vasárnap délután a mosonmagyaróvári templomban.

Az istentiszteleten Ittzés János püspök hirdette az igét Róm 12,6–8 alapján. Hangsúlyozta, hogy Sólyom Tibornak statisztikailag több gondja, mint öröme lesz ebben a szolgálatban. De ez nem azt jelenti, hogy Isten ma erőtlen lenne, hanem azt, hogy az egyház kereszthordozó közösség. A püspök arra a kérte a beiktatott szolgatársat, hogy Jézusba, a mi egyetlen reménységünkbe vetett hittel és a kereszt erejével kezdje meg egyházmegyei felügyelői munkálkodását.

Az ünnepi közgyűlésen elhangzott székfoglaló beszédében az új felügyelő arra helyezte a hangsúlyt, hogy a manapság divatos istenpótlékokkal szemben az örömüzenetet, valamint az Istentől jövő és az Isten szerinti békességet akarja hirdetni a modern kor eszközeivel.

Sólyom Tibor 1948-ban született Tatabányán. Pakson nőtt fel, ahol édesapja esperes, majd püspökhelyettes volt. Okleveles villamosmérnökként végzett. Felesége orvos, három felnőtt gyermekük van. Jelenleg a mosonmagyaróvári polgármesteri hivatalban önkormányzati főtanácsadó. A helyi gyülekezet felügyelője, a zsinatban pedig a törvény-előkészítő bizottság tagjává is megválasztották.

M. Gy.

Regionális hozzárendelés: Gy?r–Mosoni Evangélikus Egyházmegye