Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 12 - Presbiterek a presbiteri szolgálatról

Egyházunk egy-két hete

Presbiterek a presbiteri szolgálatról

A tavaly megszületett Győr-Mosoni Egyházmegye történetének első presbiteri csendesnapját rendezték meg a múlt hétvégén a győr-ménfőcsanaki gyülekezetben, mégpedig – talán a tavaszi időjárásnak és a hosszú hétvégének is köszönhetően – több mint száz gyülekezeti tisztségviselő részvételével.

A nyitóáhítatot Koháry Ferenc lébényi lelkész, egyházmegyei missziói előadó tartotta a templomban. Igehirdetésének alapjául az útmutató egyik aznapi igéjét, Lk 17,28–33-at választotta. Az áhítat után Kiss Miklós esperes köszöntötte a megjelenteket, majd Percze Sándor helyi lelkész mutatta be a nemrégiben önállósult győr-ménfőcsanaki gyülekezetet.

A csendesnap további eseményei már a gyülekezeti házban zajlottak, amely majdnem kicsinek bizonyult. Számtalan pótszéket kellett bevinni utólag, hogy mindenki helyet találjon magának a gyülekezeti teremben. A délelőtti programban két előadás hangzott el. Elsőként dr. Garádi Péter biológus, a budaörsi gyülekezet felügyelője beszélt a presbiteri szolgálat kihívásairól, feladatairól, sokrétűségéről. Őt Sólyom Tibor megválasztott egyházmegyei felügyelő, a mosonmagyaróvári önkormányzat főtanácsadója követte, aki a gyülekezetek és önkormányzatok kapcsolatáról szólt.

Délután fórum keretében vitatták meg a résztvevők a délelőtti előadásokon elhangzottakat, majd végül Percze Sándor úrvacsorai istentiszteletével zárult a hiterősítő, lélekgazdagító egyházmegyei presbiteri csendesnap.

K. M.

Regionális hozzárendelés: Gy?r–Mosoni Evangélikus Egyházmegye