Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 16 - Hogy jobban megismerjük egymást

Egyházunk egy-két hete

Hogy jobban megismerjük egymást

A június 22–23-án Pakson megrendezendő ötödik országos evangélikus találkozón jó alkalomnak ígérkezik az első este tartandó fórum.

Moderátorként az egyházi munka különféle területeinek a vezetőivel beszélgetek majd. Ott lesz Szeverényi János, aki a misszió felelőse és fáradhatatlan munkása. Hafenscher Károly országos irodaigazgató egyházunk működésével kapcsolatosan várja a kérdéseket. Mihályi Zoltánnét, az oktatási osztály vezetőjét iskoláinkról faggathatják.

Részt vesz a beszélgetésen egyházunk legfőbb törvény- és döntéshozó testületének, a zsinatnak a világi elnöke, Muntag András. Legutóbb az Üllői úti székház ügyében mondták ki a végső szót! Minden kérdésüket feltehetik neki a zsinat működésével és munkájával kapcsolatban.

Egyházunk kiadójának igazgatója, Kendeh K. Péter is válaszol majd az egyházi kiadványokat érintő kérdéseikre. Szeretett – és remélem, sokak által előfizetett és olvasott – hetilapunknak, az Evangélikus Életnek a főszerkesztőjét, T. Pintér Károlyt is faggathatják.

Remélem, sokan leszünk a fórumon (fiatalok is!), hiszen sokat megtudhatunk egymásról, egyházunkról.

Minden kérdést feltehetnek előre is! Elküldhetik őket a címemre hagyományos levélben (1088 Budapest, Puskin u. 12.) és e-mailben is (anna.lengyel@lutheran.hu).

Szeretettel várom kérdéseiket, leveleiket, hogy a paksi találkozón jól kibeszélhessük egyházunk ügyeit. Békesség néktek!

Radosné Lengyel Anna országosfelügyelő-helyettes, a Déli Egyházkerület felügyelője