Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 17 - Új országos munkaág létrehozásáról tárgyaltak

Egyházunk egy-két hete

Új országos munkaág létrehozásáról tárgyaltak

A Magyarországi Evangélikus Egyházban két népfőiskolai projekt működik: a Tessedikkel a XXI. Századba – Második Esély Népfőiskola Szarvason és a Zsivora György Népfőiskolai Alapítvány Sárszentlőrincen. Most van alakulóban a harmadik: a Kiskőrösi Evangélikus Egyházközség nemrég kezdte el szervezni felnőttképzési projektjének a pályázati előkészítését.

A népfőiskolai projektek vezetőiben felmerült a gondolat, hogy uniós pályázati program keretében létrehozzák az országos evangélikus felnőttképzési munkaágat. Mivel mindhárom helység a Déli Egyházkerület területén van, Gáncs Péter, a kerület püspöke fogadta hivatalában a tervezett új munkaág létrehozásáról tárgyaló feleket április 17-én. Lázár Zsolt, a szarvasi népfőiskola projektvezetője, Kocsis István, a sárszentlőrinci alapítvány titkára és Lupták György, a Kiskőrösi Egyházközség igazgató lelkésze találkozott Bogdányi Gáborral, az Országos Egyházi Iroda uniós pályázatokért felelős munkatársával, valamint Mihályfi Mártával, a Magyar Népfőiskolai Társaság főtitkárával.

Az új országos munkaág beindításának fő célja a ma még kevesek által ismert felnőttképzési formák népszerűsítése és a gyülekezetekben betöltött szerepüknek a növelése egy felnőttoktatási és népfőiskolai hálózat kiépítésének a segítségével. A tervek szerint a másik két egyházkerületben is elkezdik keresni az aktív felnőttképzési munka megszervezésének lehetőségeit. Az evangélikus alapítású népfőiskolák hálózatosodása a Magyar Népfőiskolai Társaság szakmai támogatásával valósul meg.

P. G.

Regionális hozzárendelés: Kisk?rösi Evangélikus Egyházközség