Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 19 - Családomért fohászkodva

A hét témája

Családomért fohászkodva

Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy nap mint nap hozzád fordulhatunk imádsággal. Mellettünk vagy, amikor eléd hozzuk örömünket és gondjainkat. Szentlelked segítsen, hogy ne felejtsünk el mindennap hálát adni jóságodért és gondoskodásodért.

Uram! Rogate vasárnapján a családomért száll hozzád fohászom. Te tudod, hogy az elmúlt időben milyen nehéz napokat éltem át. Tőled kaptam erőt és erős hitet ahhoz, hogy ne adjam fel, így reménykedni tudtam a gyógyulásban. Megköszönöm, Uram, hogy meghallgattál.

Szentlelked segítsen, hogy tudjunk másokra is figyelni, ne csak saját bajainkkal legyünk elfoglalva. Segíts, hogy embertársainkkal kapcsolatban a jóindulat gondolata vezéreljen minket.

Uram! Napi imádságaimban érzem, hogy velem vagy. Bocsásd meg, ha mégsem úgy cselekszem, ahogy szeretnéd. Áldott légy megőrző szeretetedért, végtelen türelmedért és mindennap reánk áradó kegyelmedért.

Uram, köszönöm, hogy szólhatok hozzád egyszerű szavaimmal, amikor szeretteimért is így kérlek: tarts meg minket kegyelmedben! Adj erőt, hogy azon az úton tudjunk végigmenni, amelyet kijelöltél a számunkra! Szentlélek Úristen, kérlek, pásztorold a mi kis gyülekezetünket is, hogy ezután is együtt tudjunk imádkozni hozzád szeretetért és békességért.

Kérlek, hallgasd meg imámat, fogadd el hálaadásomat a te örök szereteted szerint. Ámen.

Horváth Jánosné (Lulla)