Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 19 - Nyitott szívvel az úton

A hét témája

Nyitott szívvel az úton

Szerető mennyei Atyám! Hálás szívvel fordulok hozzád, miközben gondolataim sokfelé kalandoznak. Először is megköszönöm neked családtagjaimat, akikért naponta aggódhatom.

Köszönöm férjemet, akivel megoszthatom problémáimat, akivel együtt terelgetjük gyermekeinket. Érettségire készülő lányom tele van félelemmel; kérlek, segítsd át a megmérettetésen. Add, hogy olyan eredményt érjen el, amely a legjobban segíti további életét. Fiamért is könyörgök hozzád, egyengesd útját belátásod szerint. Adj neki jó egészséget, sok-sok barátot, jó eredményeket. Úgy gondolom, már ők is megtapasztalták szeretetedet. Segítsd őket, hogy mindig nyitott legyen a szívük feléd, észrevegyék jelenlétedet, tudjanak hozzád fordulni! Áldd meg gyülekezetünkben végzett szolgálataikat is.

Hálás vagyok édesanyámért is, aki elindított a feléd vezető úton, és akihez mindig vissza tudok térni. Szeretném megköszönni azt a szeretetet és törődést is, amelyet rokonaimon keresztül kapok. Bár nem élek a közelükben, mégis nagyon fontosak számomra. Kérlek, védd és oltalmazd őket is.

Köszönöm, Istenem, hogy most is meghallgattál, és már olyan sokszor segítettél. Kérlek, továbbra is maradj velem, egyengesd utamat! Ámen.

Goráczné Blaubacher Edit (Hatvan)