Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 19 - Megtartó szeretet

A hét témája

Megtartó szeretet

Uram, köszönöm neked egyéni és gyülekezeti életünk áldásait. Köszönöm neked családomat, munkahelyemet, egészségemet, gondoskodó szeretetedet. Presbiterként köszönöm neked gyülekezetünk óvodáját, iskoláját, szeretetintézményeit, népfőiskoláját, a Középhalmi Misszió lehetőségét.

Legyen áldott a neved, hogy gyermekeink már Szarvason is olyan iskolába járhatnak, ahol természetes dolog „Erős vár a mi Istenünk!”-kel köszönni. Hála legyen neked azért is, hogy nem felejtkeztél meg rólunk, amikor áldásodat kértük a szarvasi Középhalmi Misszió ügyére, hogy adtál testvéreket, akik időt és fáradságot nem sajnálva dolgoznak azért, hogy megkötözött és beteg emberek szabadulhassanak rabságaikból a te segítségeddel. Így köszönjük meg neked a néhány nappal ezelőtt véget ért csendeshetet is, imádkozva vidéki testvéreinkért, hogy otthonukba visszatérve megmaradhassanak azon az úton, melyen reménység szerint elindultak nálunk.

Dicsőítünk téged, aki mindennél és mindenkinél hatalmasabb Úr vagy, felette állsz minden hatalmasságnak.

Kérünk, Urunk, hogy ajándékaid ne tegyenek kényelmessé és restté bennünket! Add, hogy a te ügyedet mindennél fontosabbnak tartsuk ezen a világon, és egykor majd nálad lehessünk mindnyájan, veled és egymással közösségben. Ámen.

Mikó László (Szarvas-Ótemplom)