Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 20 - Ismét volt keresztény könyvhét

Kultúrkörök

Ismét volt keresztény könyvhét

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Szent István könyvhetet, a keresztény szellemiségű könyvkiadók hazai seregszemléjét május 7. és 12. között Budapesten, a Ferenciek terén.

A rendezvény a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán tartott megnyitóünnepséggel vette kezdetét. Rózsa Huba, a könyvhetet szervező Szent István Társulat alelnöke ez alkalommal elmondta: a Ferenciek terén huszonegy jurtasátorban naponta 9 és 19 óra között harminckét kiadó mintegy hétezer kötettel várja az érdeklődőket.

A rendezvény ideje alatt írók, költők, teológusok dedikálták műveiket. A könyvhetet szombaton kulturális program zárta.

Az ünnepi megnyitón Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, a Szent István Társulat fővédnöke és Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a Stephanus Alapítvány elnöke adta át az idei Stephanus-díjakat. Teológia kategóriában az idén Jelenits István piarista tanár, irodalmi kategóriában Kalász Márton író, költő, a Magyar Írószövetség elnöke kapta meg a díjat. Az elismerést 1993-tól olyan szerzőknek ítéli oda a Szent István Társulat és a Stephanus Alapítvány, akik magyar nyelven megjelent műveikben, publikációikban az egyetemes, keresztény-európai kultúra értékrendjét közvetítik.

MTI