Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 21 - Esperesi tanácskozás

Egyházunk egy-két hete

Esperesi tanácskozás

Evangélikus egyházunk esperesi kara idei második tanácskozását tartotta az elmúlt héten. Az esperesi kollégiumnak ezúttal a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület győri székháza adott otthont. Az eseményen részt vevők köre kibővült a püspökökkel és a püspökhelyettesekkel.

Sztankó Gyöngyinek, a Hajdú-Szabolcsi Egyházmegye esperesének a nyitóáhítata után a megjelentek a paksi országos találkozó előkészületeiről szóló tájékoztatót hallgattak meg. Ezután számos olyan téma került napirendre, amely szorosan összefügg az esperesi szolgálattal. Az esperesek elkezdték kidolgozni az esperesi hivatalvizsgálatok egységes rendszerét, megvitatták az egyházközségi közgyűlések törvényességi kérdéseit és a tiszteletdíjak helyzetét, valamint annak lehetőségét, hogy miként lehetne az evangélikus vállalkozókat jobban bevonni gyülekezeteink életébe.

Az esperesi kollégium plenáris gyűlése után az összejövetel egyházkerületi csoportokra bontva folytatódott, majd fejeződött be. Az esperesi kollégium következő tanácskozására október 8–10. között kerül sor egyházunk balatonszárszói konferencia- és missziói otthonában.

Kiss Miklós

Regionális hozzárendelés: Gy?ri Evangélikus Egyházközség