Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 21 - Egyre közelebb

Egyházunk egy-két hete

Egyre közelebb

Alig több mint harminc nap, és négy év után ismét találkozhatnak hazánk evangélikusai; tíz év után újra Pakson. Azok számára, akik ez alkalommal is részt vehetnek a szervezésben, előkészítésben, a régi képek, arcok köszöntek vissza. De ez már egy másik találkozó, talán más résztvevőkkel. Ezekben a napokban összesítjük a jelentkezéseket; ez mindig izgalmas feladat. Ilyenkor derül ki, hogy jól becsültük-e meg a szükséges szálláshelyek számát, megfelelő helyszínre terveztük-e a fórumbeszélgetéseket, elég ebédet rendeltünk-e. Mindezek ismeretében már véglegesíteni tudunk sok mindent, de a várakozás és egy egészséges „drukk” mindvégig bennünk marad: „Valóban gondoltunk mindenre?”

Néhány dolog, amelyre gondoltunk, és amelyben a résztvevők partneri viszonyulását kérjük.

Hosszas megfontolás után úgy döntöttünk, hogy a záróalkalmon szabadtéri istentisztelet lesz, melyet másnap felvételről a televízió is közvetít. A hosszú előkészületek miatt csak rendkívüli időjárás mellett változtatunk a helyszínen. Ezért kérjük, hogy esernyőt mindenki hozzon magával, és a kemény lelátókon való ülésre is készüljenek.

A regisztráció, illetve a részvételi díjak beszedése az érkezéskor történik. A gyorsabb ügyintézés érdekében kérjük, hogy az együtt érkezők már előre gyűjtsék össze a fizetendő összeget.

A hátralevő rövid idő alatt még sok feladat áll előttünk, és bizonyára lesznek még olyan információk, melyeket meg szeretnénk osztani a résztvevőkkel, ezért kérjük, hogy kísérjék figyelemmel a találkozó honlapját a http://talalkozo.lutheran.hu címen.

Hordozzuk együtt imádságban a találkozás örömét!

Marton Tamás