Kultúrkörök
Szeretetvendégségre…
Egyszerű, de nagyon finom túrós
Elkészítés: a lisztet, a porcukrot és a sütőport szárazon összekeverjük. Egy közepes méretű tepsit kikenünk körülbelül 10 dkg margarinnal, de még jobb, ha előbb sütőpapírral béleljük ki, és azt kenjük meg. Egyenletesen beleszórjuk a kikevert tészta felét. A túrót, a tejbe áztatott és lecsöpögtetett mazsolát, a vaníliás cukrot és a citrom héját összekeverjük, majd egyenletesen a tepsibe szórjuk. Ezután eloszlatjuk rajta a megmaradt lisztes keveréket. A tojássárgákat langyos tejjel összedolgozzuk, és ráöntjük az alapanyagokra. Ha nagyon legurulnak a tejcseppek, akkor „szurkáljuk meg” villával a tésztát. A tetejére rávagdossuk a maradék margarint. 160-170 Celsius-fokra előmelegített sütőben körülbelül fél óráig sütjük.