Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 23 - A rászorulók szolgálatában

A hét témája

A rászorulók szolgálatában

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közgyűléséről

Ismét bizalmat szavaztak Lehel László lelkész-igazgatónak a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖSZ) 2007. évi közgyűlésén. A MÖSZ Országos Szociális és Továbbképző Központjában rendezett május 30-i alkalmon a múlt évre tekintettek vissza, illetve a 2007-re vonatkozó terveket ismertették. A közgyűlés egyhangúlag támogatta azt a javaslatot, hogy a következő hatéves ciklusban is az evangélikus lelkész álljon a segélyszervezet élén.

Ezenkívül – a lemondott tisztségviselők helyére – két új tagot választottak a hatfős felügyelőbizottságba: G. Németh György az egyik nagy hazai telekommunikációs cég volt kommunikációs vezetője, Prőhle Gergely pedig a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője. D. Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspököt a közgyűlés felvette a MÖSZ pártoló tagjai közé.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Alapítványának 2006. évi munkájáról D. dr. Harmati Béla nyugalmazott evangélikus püspök, az alapítvány kuratóriumának elnöke számolt be, ismertetve azt a tervet, amely szerint ősszel konferenciát szerveznének a segélyezés etikai kérdéseiről – tekintettel mind a globális, mind a lokális szintre –, továbbá megvizsgálnák a segélyszervezetek egymáshoz való viszonyát is.

GaZsu