Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 23 - 10. Tamás-mise

Egyházunk egy-két hete

10. Tamás-mise

Tizedik alkalommal gyülekeztek össze a főváros fiataljai a Tamás-mise szervezőinek hívására június 3-án a zuglói evangélikus templomba, hogy a kételkedők és keresők istentiszteletének névadójáról, a János írása szerinti evangélium végén főszerepet kapó Tamásról és bizonyságot kereső példájáról halljanak. A magyarországi Tamás-mise kétéves történetében először volt példa arra, hogy dialógusprédikáció hangzott el.

Prőhle Gergely, a kelenföldi gyülekezet tagja – egyszersmind egyházunk országos felügyelője és négygyermekes családapa – személyes hangvételű kérdéseivel és saját aktuális élettapasztalatával, dr. Bácskai Károly, a budahegyvidéki gyülekezet lelkésze pedig a teológus-lelkész gyakorlati megoldásaival közelítette meg a témát. A több mint kétszáz fős gyülekezet előtt kötetlen formában együtt gondolkodó igehirdetők párbeszédükben így fogalmazták meg az evangéliumi történet üzenetét: a kételkedés emberi természetünk sajátja, amelyet minden közösség és keresztény ember vállalhat. Lehetünk Tamások, mert Isten a kételkedésben, a keresésben, emberileg nehéz helyzetekben, sőt akár a kilátástalan szomorúságban is megjelenik, és megismerteti önmagát…

A következő Tamás-mise szeptember 16-án 15.30-tól lesz, a városmisszió keretében szabadtéren, a Deák téri templom háta mögötti Városháza parkban.

Horváth-Hegyi Olivér

Regionális hozzárendelés: Budapest–Zuglói Evangélikus Egyházközség