Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 23 - „Gyurátz-híradó”

Egyházunk egy-két hete

„Gyurátz-híradó”

A kőszegi Evangélikus Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Informatikai Szakközépiskolában már évek óta működő Gyurátz Ferenc Alapítvány idei eredményeiről szeretnénk röviden számot adni.

Örömünk, hogy ebben az évben is két tanulót sikerült az ösztöndíjjal megajándékozni; örömünket fokozta, hogy több jelölt közül is választhattunk. Olyan tanulók kapják ezt az ösztöndíjat, akik tanulmányi eredményeikkel, közösségi magatartásukkal és hitéleti gyakorlatukban is példát mutatnak a többieknek.

Az idén az egyik ösztöndíjasunk Tóközi Eszter végzős római katolikus tanuló volt. Tanulmányi eredményei is kitűnőek, több tárgyban és tekintetben is díjat, kitüntetést kapott. Ehhez hozzájárul hitoktatójának értékelése, amely szerint „hozzáállása kezdetektől fogva aktív és figyelmes. Igénye, hogy lelkigyakorlatokon mélyítse, fejlessze hitéletét táborokban és ifjúsági összejöveteleken.”

A másik tanuló Sztehló Adrienn 10. osztályos. „Megbízható diák, a hittanórákon aktívan vesz részt, magatartásában érződik a keresztény értékrend” – írja hitoktatója. Egy tanára szerint „kisugárzása” van. Ő evangélikus; régebben elhunyt büki lelkészünk unokája. Mindkettőjüknek szívből örülünk, és kívánjuk, hogy maradjanak ilyenek egész életükben.

Egy kis szomorúságunk is van, mert a „híradóhoz” sajnos most hozzátartozik, hogy az adományozók száma mintha csökkenőben lenne – vele természetesen az adományok is. Ezért szeretnénk felhívni testvéreink figyelmét az alapítványra, és szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy – ha megtehetik – adományukkal a jövőt célzó, fontos Gyurátz Ferenc Alapítványra is gondoljanak. Csekket az iskolától, elsősorban Horváth Antal igazgatóhelyettestől lehet kérni az iskola címén (9730 Kőszeg, Árpád tér 7.).

Köszönjük a hűséges adakozók „családjának” adományaikat. Biztosak vagyunk benne, hogy áldozatuk gyümölcsöző. De legyen és maradjon imádságunk is, hogy Isten áldja, segítse és tartsa meg formálódó evangélikus iskolánkat a többivel együtt, és alakítsa bennük a jövendő egyház nemzedékét is.

K. L.

Regionális hozzárendelés: K?szegi Evangélikus Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium