Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 23 - Tejszínes eper- vagy málnatorta

Kultúrkörök

Szeretetvendégségre…

Tejszínes eper- vagy málnatorta

Hozzávalók: 10 dkg Rama margarin, 20 dkg búzaliszt, 2 csapott teáskanál sütőpor, 3 dkg apró szemű zabpehely, 12 dkg kristálycukor, 1csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 4 evőkanál tej, 30 dkg eper vagy málna, tejszínhab.

Elkészítés: a sütőporral elkevert lisztet egy edénybe szitáljuk, összekeverjük a zabpehellyel, a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojást és a tejet. A margarint felolvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk az eddig összekevert hozzávalókhoz. Az egész masszát géppel jól elkeverjük. Ezután a tésztát egy körülbelül 25 centiméter átmérőjű formába öntjük, és rászórjuk az epret vagy a málnát. Előmelegített sütőben 170 Celsius-fokon 30 percig sütjük. A sütőből kivett és a tepsiből kiszedett forró süteményen apránként elosztjuk a tejszínhabot.