Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 24 - Tudnivalók az 5. országos találkozóról

Egyházunk egy-két hete

Tudnivalók az 5. országos találkozóról

Az 5. országos evangélikus találkozóra való jelentkezés hivatalos határideje ugyan már lejárt, de a szervezők örömmel várják a gyülekezetek tagjait még a szombati programokra is. Az étkezés és a helybiztosítás miatt azonban kérik, hogy mindenki előzetesen jelezze részvételi szándékát a házigazda Szabó Vilmos Béla esperesnél a 20/824-7029-es vagy a 75/310-320-as telefonszámon, illetve a postmaster@lelkeszhivatalpaks.t-online.hu elektronikus levélcímen. Az alábbiakban néhány gyakorlati tudnivaló ismertetésével szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a találkozó zökkenőmentesen bonyolódjék le.

Helyszínek

A találkozó két legfontosabb helyszíne az ASE (Atomerőmű SE) Sportcsarnok (Paks, Gesztenyés u. 2.) és a Közművelődési Kht. (a paksi művelődési ház) épülete (Gagarin u. 2.). Az autók és a buszok a sportcsarnok parkolójában és környékén parkolhatnak.

Érkezés gépkocsival vagy busszal

Gépkocsival Budapest irányából érkezve a 6-os úton a város mellett kell elhaladni, és a 112-es kilométerszelvény után (jobbra a tűzoltóság, balra egy Opel-kereskedés) a fűtéscsöveket követve kell jobbra lekanyarodni, majd ez az út egyenesen vezet a sportcsarnokhoz. Pécs és Szekszárd felől a 113-as kilométerszelvény elhagyása után az Opel-kereskedésnél lesz balra a lekanyarodási lehetőség a fűtéscsövek mentén.

A fővárosból a Népligettől induló busszal lehet Paksra utazni. A paksi buszpályaudvar a sportcsarnoktól húszpercnyi sétára található. Az odaérkezők keressék az állomáson az egyenpólós rendezőket, akik útbaigazítással és – igény esetén – gépkocsis szállítással is segítenek.

Regisztráció

Regisztráció a sportcsarnok bejáratánál lesz pénteken 14 órától; egyházmegyék szerint kell majd jelentkezni. Kérjük, hogy lehetőleg az együtt érkezők közül egyvalaki menjen a regisztrációhoz; itt kell majd kifizetni a részvételi díjat is. Kérjük, itt jelezzék, ha számlát kérnek – a számlát szombatra tudják kiállítani.

Részvételi díj, szállásdíj, étkezés

A szombaton érkezőktől 2000 Ft részvételi díjat kérnek, amely tartalmazza az aznapi ebéd árát is.

A teljes találkozóra érkezők részvételi díja 2500 Ft, a szállásdíj 1200 Ft. Ezek az összegek tartalmazzák a szállás, a reggeli és az ebéd árát is. Szállást paksi kollégiumokban – a sportcsarnok melletti Gesztenyés utcai barakképületekben és az ESZI Kollégiumok épületében (Gagarin utca 2.) – biztosítanak, esetenként emeletes ágyakon.

Szombaton a reggelit és az ebédet egyaránt a sportcsarnok előtti térségen lehet átvenni, de a találkozó ideje alatt a sportcsarnok mellett – csakúgy, mint a Duna-parton – folyamatosan büfé áll majd a résztvevők rendelkezésére.

Tudnivalók a szombati záró istentiszteletről

Az istentiszteletre szabadtéren, a Duna-parti sétányon (egy uszályon és a parti lépcsőkön) kerül sor.

A hosszú előkészületek miatt csak rendkívüli időjárás esetén változik a helyszín (ebben az esetben a sportcsarnokban lesz megtartva az istentisztelet), ezért javasolják, hogy mindenki vigyen magával esernyőt, és számoljon a kőlépcsőn való ülés kényelmetlenségével is. (Ülőpárnáról mindenkinek magának kell gondoskodnia.)

A 17 órakor kezdődő szabadtéri istentiszteletre – melyet másnap a televízió is közvetít –, illetőleg az azt megelőző utcamissziós programra természetesen mindenkit szeretettel várnak, nem csak a találkozó regisztrált résztvevőit.

A Luther Kiadó az 5. országos evangélikus találkozó egész ideje alatt kedvezményes vásárlási lehetőséggel áll a résztvevők rendelkezésére.

Összeállította: Petri Gábor